preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 6. 2016.

Ukupno: 110545
Ovaj mjesec: 92
Ovaj tjedan: 92
Danas: 44
Dan darovitih (24.03.2018.)

„Dan darovitih“ 24. ožujka LIADO-vci su obilježiti u Galeriji Kortil

Sa kustosicom izložbe „Govoreći (o) slikama“ djeca i njihovi mentori promišljali su o ulozi i snazi slika u suvremenom društvu. Djeca su razgledati radove osam umjetnika raznih nacionalnosti i različitih načina izražavanja koji istražuju odnos slike i stvarnosti koju predstavljaju, mehanizme koji reguliraju njihovu proizvodnju i difuzije, nejasnoće koje mogu stvoriti, ali i njihov potencijal kao univerzalni i zajednički jezik.

The Cool Couple, Severin Hirsch, Kate Howlett-Jones, Neža Knez, Maryam Mohammadi, Nika Rukavina, Alessandro Sambini i Christoph Szalay obrađuju slike najsnažnije ukorijenjene u njihovoj osobnoj savjesti i istodobno reagiraju na neprekinuti i virusni tok slika namijenjen masovnoj potrošnji. Putem koji koji se provlači kroz vizualnu umjetnost, književnost i izvedbu, razbijaju izolaciju ekspresivnih oblika, kontaminiraju jezike, uspostavljaju odnose između vizualnog svemira i drugih sredstava razumijevanja i tumačenja stvarnosti.

The Cool Couple (često skraćeno TCC) je umjetnički duo iz Milana koji su 2012. Njihovo se istraživanje usredotočuje na točke trenja koje se svakodnevno generiraju u odnosu između ljudi i slika. Ideja da slike djeluju kao aktivna čvorišta u mreži, zajedno s jakim naglaskom na produkciju, rezultira korištenjem nekoliko oblika izražavanja, od fine umjetničke fotografije do elektrostatičkih obrisa, soba za meditaciju i kineskih bendova koji obrađuju poznate uspješnice.

Severin Hirsch pohađala je Školu dizajna, grafike i fotografije u Ljubljani. Sjedište joj je u Gracu od 2003. Radi paralelno na medijskoj umjetnosti, instalacijama i slikanju. Njezina fotografska djela bave se društvenim promjenama i promjenama vrijednosti.

Kate Howlett-Jones rođena je 1971. godine i odrasla u Londonu. U svom radu povezuje tekst, objekte i instalacije. Njezina se djela bave umjetničkom dinamikom jezika i pripovijedanja u interakciji s vizualizacijom i prostorom.

Neža Knez rođena je u Ljubljani 1990. godine. Godine 2014. diplomirala je skulpturu. Radi s različitim medijima, kao što su audio, video, fotografije, s vlastitim tijelom ili s tijelima drugih, crteže i klasične skulpture.

Maryam Mohammadi bavi se dokumentarnom i režiranom fotografijom. Njezin je rad usredotočen na to kako socijalni, kulturni i vjerski uvjeti na lokalnoj i globalnoj razini utječu na žene. Također, kako su ti učinci upisani u njihove biografije i identitete. Povremeno je i sama ilustrativni objekt koji odražava njezin proces socijalizacije u različitim društvenim sustavima.

Nika Rukavina rođena je 1980. godine u Rijeci, Diplomirala u kiparstvo u Veneciji a radi u različitim medijima: performans, instalacija, slikanje, skulpture i video. Njezin primarni interes pokušava pronaći drugačiju perspektivu u odnosu na uobičajeno prihvaćene stavove.

Alessandro Sambini (Rovigo, 1982) živi i radi u Milanu, započeo raditi sa slikama, video i mješovitim medijima, istražujući potrebe i modalitete koji reguliraju proizvodnju novih slika, njihovu cirkulaciju i širenje te različite veze između same slike i gledatelja.

Sudionici radionica slikali su na temu „Slike naših snova“ kombiniranim tehnikama.

 

 

 

 

 

 

 

 


TražilicaKalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju