preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 6. 2016.

Ukupno: 110545
Ovaj mjesec: 92
Ovaj tjedan: 92
Danas: 44
Završna izložba u HKD-u (09.06.)

U atriju HKD na Sušaku 9. lipnja otvorena je godišnja izložba LIADOvaca.

 

Školsku godinu 2014./2015. LIADO-vci su posvetili istraživanju i valorizaciji riječke historicističke arhitekture druge polovice 19. stoljeća.

Arhitektura historicizma koristi repertoar oblika prošlih, povijesnih stilova, romanike, gotike, renesanse i baroka, za oblikovanje novih sadržaja i funkcija. Mentori su razvili kritički odnos učenika prema specifičnostima kulturne baštine u teoretskim i u praktičnim oblastima. U praktičnome radu mentori polaze od interesa učenika, u teoretskome dijelu isprepliću se kreativne asocijacije, povijest umjetnosti, teorija umjetnosti, teorija oblikovanja i semiologija.

Osim navedenoga istraživanja, učenici su se uključili u brojna likovna natjecanja.

Na natjecanju „Jesen na Sušaku“ postigli su zapažene rezultate: 1. nagradu osvojio je Luka  Nani pod vodstvom  mentorice Nine Licul, 2. nagradu osvojila je Nathalie Cunjak pod vodstvom  mentorice Laure Herceg, 3. nagradu osvojile su  Elizaveta Chernova i Hana Hiring, također pod vodstvom  mentorice Laure Herceg.

Na državnome natjecanju „Europa u školi“ prvu je nagradu dobila Nathalie Cunjak u II. dobnoj skupini (5.- 8. r. OŠ)  na temu „Životinje pričaju o klimatskim promjenama!“

Na Županijskome natjecanju „LUMS“ generacijske nagrade dobili su: 5. r., Lana Benzia,  mentorica Nina Licul; 6. r., Rea Bratulović, mentorica Tea Paškov Vukojević; 7. r., Lara Uzur, mentor Boris Herceg; 8. r., Emily Cunjak, mentorica Laura Herceg.

Na „Likovnim susretima u Jedrarskoj“ učenica 8. r. Emily Cunjak dobitnica je treće nagrade pod vodstvom mentorice Laure Herceg, učenica 5.r. Stella Sumić dobitnica je druge nagrade pod mentorstvom Nine Licul i učenica 8.r. Elizaveta Chernova dobitnica je prve nagrade pod mentorstvom Laure Herceg.

Na „EXtempore“ u osnovnoškolskoj skupini drugu nagradu dobila je Nathalie Cunjak, učenica 8.r., mentorica Laura Herceg.

Na međunarodnome natjecanju u Japanu,  u Yokohami, komisija Kanawaga Biennial World Children's Art Exibition  prepoznala je originalnost i kvalitetu likovnih radova naših učenika: Luke Radmilovića i  Barbare Crnković, učenika 5. r., koji su radili s mentoricom Ninom Licul, i Davida Ilića, učenika 6. r. s mentoricom Teom Paškov Vukojević te ih uvrstili u svoj program.

Na međunarodni likovni natječaj „Slovenski fenomen“,  koji je raspisan povodom „Svjetskoga dana kulture raznolikosti za dijalog i razvoj“ u Mariboru, sudjelovali smo s jedanaest likovnih radova na temu: okolina, ljudi, odnosi, narodni običaji, tradicija, moje mjesto, moj kraj, prijatelji. Iz LIADO-a odabran je rad Emily Cunjak.

Na državnome natječaju za djecu i mlade „Sfera“ Hana Šinković, 6.r., dobitnica je druge nagrade u kategoriji od 5 do 8. r. za likovni rad na temu „Skok kroz vrijeme“, pod mentorstvom Tee Paškov Vukojević.

Učenice Emily Cunjak i Hana Hirnig sudjelovale su na 30. međunarodnoj osnovnoškolskoj kiparskoj radionici „Forma viva Malečnik 2014“ na poziv odjela za kulturu grada Maribora. U prostorima Muzeja - Guvernerove palače učenici 5.r. Adrian Barič i Luka Radmilović te učenici 6. r. Maja Girotto, Julija Ughetti i Simon Brajković sudjelovali su u trotjednoj humanitarnoj akciji pod vodstvom Nine Licul. Prikupljenim novcem Muzej će kupiti namještaj potreban za opremu radnoga  prostora Doma za odgoj u Rijeci.

Učenici 8.r., pod mentorstvom Laure Herceg, oslikali su scenografiju i izradili scenske elemente za dječju predstavu „MOMO“ dječje kazališne družine „Happy Things Academi“.

U tromjesečnome projektu MMSU i udruge Gn2p sudjelovali su učenici 8. r.: Laura Zelenika, Maria Zelenika, Pier Tenace i Ena Pražić. Rezultat njihova rada u obliku videa prezentiran je u MMSU od 18.5. do 11.6. 2015.

Učenici su tijekom cijele školske godine pratili likovna događanja u Rijeci. Mentorice i učenici ostvarili su terensku nastavu u Galeriji Kortil, Malome salonu, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Pogledali su izložbe renomiranih umjetnika i nakon svake izložbe radili u likovnim radionicama motiviranim umjetničkim radovima: izložba Milana Klemenčića „Tragač za ljepotom i bajkovitim svjetovima“, izložba karlovačke umjetnice Edite Matan, izložba SOCREALIZA/M/ODERNOST – održana grafička i kiparska radionica, izložba „Art in Port – Adriatic Art Events“ na kojoj je izlagalo  25 umjetnika, uglavnom mlađe generacije, iz Albanije, Crne Gore, Italije i Hrvatske. Na izložbi ambijentalnih likovnih radova Media escape,  koji progovaraju o korelaciji promatrača i prostora, održane su radionice industrijskoga i kiparskoga dizajna. Timskim radom na temu „Jučer, danas, sutra“ učenici su ostvarili prostorno-vremenske isječke nekih mogućih svjetova. Izložba „Umreženi poremećaji“ motivirala je radionicu koja je bila posvećena poštanskoj umjetnosti (Mail Art). U Galeriji Principij, u prostoru Fotokluba „Rijeka“,  pod vodstvom prof. Borislava Božića održana je fotoradionica.

Učenici su ostvarili i jednodnevni stručni izlet u Ljubljanu: posjetili tri izložbe i  razgledali stari centar Ljubljane. U Narodnoj galeriji vidjeli su likovne radove normandijskih slikara u razdoblju 1850.- 1950.:  Monea, Boudina, Gericaulta, Vuillarda, Curbeta, Dufyja, Renoira i brojnih drugih. Bilo je veoma poučno vodstvo kustosa za zbirke: Talijansko slikarstvo i talijanske slikarske škole, Francusko slikarstvo, Flamanski i nizozemski slikari, Njemački srednjoeuropski slikari i slikari 19. i početka 20. stoljeća.

 Učenici su bili uključeni u radionicu izrade trodimenzionalne fontane presavijanjem dvodimenzionalnoga hamera.

U Cankarjevome domu posebno im je bila zanimljiva izložba Radovana Jenka, grafičkoga dizajnera pod nazivom „Vse“ (izložba s porukom). Učenici su uživali u veselim ilustracijama, naslovnicama knjiga i plakatima.

 


TražilicaKalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju